2015. november 20., péntek

088 - Álmok a feleségről; A figyelmetlenség leeséshez vezet

Śrīla Prabhupāda Uvāca 88
Álmok a feleségről; A figyelmetlenség leeséshez vezet
ISKCON Kalkutta

Egyszer egy szannyászi bizalmasan bevallotta Śrīla Prabhupādának, hogy nehézségei vannak a feleségéhez való ragaszkodása miatt.

- Én még tegnap éjjel is a feleségemről álmodtam - mondta neki Śrīla Prabhupāda. - Ilyen erős a kapcsolat, pedig már oly sok éve nem láttam. Mégis, tegnap éjjel a feleségemmel álmodtam. Ezért van ott a tiltás, hogy miután szannyász fogadalmat tettél, sosem találkozhatsz a feleségeddel. Még csak nem is láthatod, mert csupán a megpillantása által oly sok gondolat árasztja el az elmét.

Később, kalkuttai tartózkodása alatt humorosan beszélt a férfiak és nők közti kapcsolatról.

- A nők olyanok, mint a tűz, a férfiak pedig, akár a vaj - mondta. - Ezért a homlokukon kéne megpecsételni a szannyászijainkat: "Hűvös helyen tartandó!" Mint a vajtömböket! Ugyanígy a szannyászijainkat is meg kéne pecsételni a homlokukon. Ez majd segítene neki, hogy biztonságban legyenek.

Gurudevánk kegyesen lefoglal minket Kṛṣṇa szolgálatában. Alacsonyrendű helyzetünk ellenére hősiesen megmentett minket, és hazavezet, "Vissza Istenhez".

1971 május
ISKCON Los Angeles

Új Dvárakában Śrīla Prabhupāda szerette a tengerparton tartani a reggeli sétákat. Egyik reggel a csoportban ott volt Kīrtanānanda Swami, Kuladri, egy 17 év körüli fiatal bhakta, valamint jómagam. Séta közben a fiatal bhakta észrevett egy a homokban sietősen mászó nagy úszórákot. Megállt figyelni, miközben a többiek Śrīla Prabhupāda társaságában tovább sétáltak. Az örökké élesszemű Śrīla Prabhupāda azt mondta:

- Ez a fiú túlontúl kötődik az anyagi dolgokhoz. Ez a kis hiányosság kész lavinához vezet majd. Minden kis dolgokkal kezdődik, aztán jönnek a nagyobbak.

A séta folytatódott, a fiú egy perc elteltével beért minket. Senki nem említette neki az elhangzottakat. Amikor egy hét múlva visszatértünk Új Vrindavanaba, a fiú otthagyta a templomot, és nem látták őt többet - épp úgy, ahogy Śrīla Prabhupāda megjósolta.

Śrīla Prabhupāda, kérlek, pecsételd a homlokomra ezeket a szavakat: "A Jagat Guru lótuszlábainál tartandó!" A te útmutatásod nélkül a rákokkal tévelygek.

1 megjegyzés:

  1. Még szerencse, hogy Kīrtanānanda Swami ott maradt, (nem nézte meg a rákot ezek szerint) és később zsarolás, sikkasztás, gyilkosság és szexuális visszaélések, gyermekbántalmazás és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt ítélték el.

    Śrīla Prabhupāda ezt is megjósolta?

    VálaszTörlés