2015. szeptember 30., szerda

047 - Lótuszlábak a Transzcendentális World Airwaysen

Sríla Prabhupada Uvaca 47
Lótuszlábak a Transzcendentális World Airwaysen
Repülő TWA (Transcendental World Airways*)

Az a hely, ahol egy tiszta bhakta van, Vaikuntha, és ő indokolatlan kegyében részesíti az elesett, feltételekhez kötött lelkeket, akár tetszik ez nekik, akár nem. Amikor repülővel utaztunk, Sríla Prabhupada mindig mosolygásra késztetett, mivel sosem változtatott a szokásain, s a materialista személyek társaságában ezek a tettek olykor igen szokatlanok voltak.

Sríla Prabhupada szeretett kitekinteni az ablakon a fel- és leszállások során. Különösképpen élvezte az ablakon való nézelődést a landolás közben. Amikor hosszú éjszakai utunk volt, Sríla Prabhupada titkára és én üresen hagytuk a székeinket Sríla Prabhupada mellett, hogy lefeküdhessen aludni. Ez alkalommal Sríla Prabhupada transzcendentális teste kinyújtózott az üléseken. Feje békésen feküdt az ablak melletti párnán. Teljesen nyugodtnak tűnt, olyasmi volt ez, amire én mind a mai napig képtelen vagyok a repülőn. Lábai a karfa alatt úgy 25-30 centire benyúltak a folyosóra. Gyönyörűek voltak akár fedte őket sáfrány zokni, akár nem. Ezen az estén a lótuszlábai kényelmesen be voltak fedve. Ahogy aludt, úgy egy órán át, az utasok fel-le sétáltak a folyosón, súrolva a kamala pada-t. Olykor váratlanul nekimentek, mire ő egy kissé megmozdult, ám mégsem húzta vissza a lábait. Otthagyta őket, hogy áldást osszanak mindenkinek, aki van olyan szerencsés, hogy elmegy mellettük.

Sríla Prabhupada kísérete a szomszéd sorból nézte ezt, és azon töprengtek, vajon mit tehettek ezek az emberek, hogy ilyen csodálatos lehetőség adatott meg nekik. Talán - akár tetszett nekik, akár nem - Sríla Prabhupada erőltette rájuk ezt az áldást indokolatlan kegye által.

Köszönöm neked, Sríla Prabhupada, amiért kényszerítesz, hogy futó pillantást vessek a megrendíthetetlen magasztosságodra. Kérlek, újra és újra kényszerítsd rám áldásaidat, ahogy könyörületesen oly sokszor megtetted ezt már a múltban.


* Megj: World Airways légitársaság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése