2015. szeptember 13., vasárnap

030 - Pattogatott kukorica

Sríla Prabhupada Uvaca 30
Pattogatott kukorica
1972. október 7.
Berkeley, Kalifornia

Egyik este Sríla Prabhupada Berkeleyben, a Kaliforniai Egyetemen beszélt, a hippi főváros szívében. A San Francisco-i bhakták lelkesen fogadták őt, és élvezték a leckéjét. Több hordónyi pattogatott kukoricát készítettek, és kiosztották Sríla Prabhupada leckéje után.

- Mi ez? - kérdezte Ő Isteni Kegyelme.
- Pattogatott kukorica, Sríla Prabhupada - magyarázta Jayananda. - Kérsz belőle?
- Igen, adj egy kicsit - mondta Sríla Prabhupada.

A bhakták neki is adtak pattogatott kukoricát, ami kis tasakokba volt csomagolva, melyekre a Hare Krsna mantrát nyomtatták. Sríla Prabhupada nagy élvezettel ette a fűszeres puffancsokat.

- Ó, ez igen jó - mondta nekik Sríla Prabhupada.

Minden bhakta, különösképpen azok, akik főzték és osztották a prasadamot, nagyon boldog volt. Most már bizonyosak lehettek benne, hogy felajánlásuk elfogadásra lelt, és életük immár sikeres lett. Minden jelenlévő vaisnava számára oly kedves volt, ahogy Sríla Prabhupada, az evést befejezve, elégedetten a kis kukoricás tasakban hagyta a kezét. Aranyos volt. A bhakták figyelmét Sríla Prabhupada egyetlen mozdulata sem kerülte el. Ő Isteni Kegyelme gyermeki megnyilvánulása további rajongást ébresztett a bhakták szívében.

A bhakták túláradó örömmel Harinama Szankirtant tartottak a Telegraph Avenuen, azon a helyen, mely híres a hippi lakóiról. Hazafelé Sríla Prabhupada tovább fokozta a bhakták szeretetét azáltal, hogy autója lassan haladt a szankirtan csapat mellett. Energikusan énekeltek és táncoltak, látva Sríla Prabhupada személyes felügyeletét.

Másnap éjszaka Sríla Prabhupadának újabb prédikáló programja volt. Ez alkalommal a bhakták ismét hoztak neki pattogatott kukoricát.

- Nem lehet, öreg vagyok már - mondta Sríla Prabhupada. - Nem csinálhatok ilyesmit túl gyakran. Finom, de nehéz már megemésztenem. - Visszautasította, ám ezt mondta - Nagyon finom, szeretem.

Jai Sríla Prabhupada!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése