2015. szeptember 18., péntek

035 - A GBC előzékeny nyugdíjazási kísérlete

Sríla Prabhupada Uvaca 35
A GBC előzékeny nyugdíjazási kísérlete
1974. szeptember
Krsna Balarama Mandir
Vrndavana, India

Pár hétig nagyon beteg volt Sríla Prabhupada. Alig evett valamit, és még a sétához is segítségre volt szüksége. Hosszú idő múltán az egészsége végre javulásnak indult, s tanítványai megkönnyebbülhettek.

Néhányan a GBC-ből arra jutottak, le kéne venni Sríla Prabhupada vállairól a menedzseri teendők terhét, ily módon remélhetőleg javulásnak indulna az egészsége, ha nem kéne az ISKCON vezetésének napi teendőivel bajlódnia.

A GBC tagok gyűlést hívtak össze, melyen Sríla Prabhupada is jelen volt.

- Sríla Prabhupada - mondta az egyik tag. - Arra jutottunk, hogy mi magunk is el tudjuk látni a menedzsmenttel kapcsolatos feladatokat, így nyugodtan koncentrálhatsz a fordításra. Nem kell aggódnod a közösség vezetése miatt, mi is képesek vagyunk elvégezni azt.

Sríla Prabhupada nagyon dühös lett.

- Majd ha azt akarom, hogy vezessetek - mondta - Majd ha én abba akarom hagyni a vezetést, akkor abbahagyom. Ne mondjátok meg a lelki tanítómestereteknek, hogy mikor kell abbahagynia a vezetést. Mégis mit gondoltok, kik vagytok, hogy azt mondjátok a lelki tanítómestereteknek, hogy többé nem kell vezetnie? Magam is képes vagyok megállapítani, mikortól nem akarok vezetni. És ha majd úgy döntöttem, hogy már nem akarom csinálni, akkor abbahagyom. Az én dolgom eldönteni, nem a tiétek.

A gyűlést berekesztették!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése