2015. augusztus 29., szombat

015 - Elmekontroll; Ha a férfiak zavartak, menjenek az erdőbe

Sríla Prabhupada Uvaca 15
Elmekontroll; Ha a férfiak zavartak, menjenek az erdőbe

- Sríla Prabhupada, amikor japázom, nagyon bonyolult az elmém irányítása. Csapong... - mondta egy bhakta.
- Minek kéne irányítani az elmét? Énekelned kell és hallani. Ennyi. Énekelned kell a nyelveddel, és hallani a füleddel. Mi köze ehhez az elmének? - felelte Sríla Prabhupada.

>>>>>> O <<<<<<

1972. november 31.
ISKCON Bombay
(Kivonat egy levélből)

Megkaptam a leveledet, és örülök a nyugati világból érkező híreknek. Sríla Prabhupada számára mind újdonság volt.

Az egyik hír kifejezetten érdekes volt. A New Yorki templomban a nők és a férfiak elkülönítésével volt kapcsolatos. Sríla Prabhupada épp levelet kapott ebben a témában, mellyel egy időben érkezett meg a te leveled is. Amikor meghallotta, hogy a nők csak bizonyos időpontokban mehettek a templomba a megzavart brahmacarik miatt, azt mondta, a brahmacarik elmehetnek a hegyekbe, mivel a mi templomainkban nem lehetnek ilyen szabályok.

Egy Ekayaninak írt levélben azt írta Sríla Prabhupada: "Nem értem, miért vannak ezek az új találmányok. Már van egy vaisnava sztenderdünk. Ez elegendő volt a mi tanítványi láncolatunk minden nagy, nagy szentje és acaryaja számára. Miért nem elegendő ez az én tanítványaim számára, hogy ők inkább valami újat akarnak gyártani? Ez nem lehetséges. Ki vezetett be ilyen dolgokat - hogy a nők nem japázhatnak a templomban, nem tarthatnak aratit és egyebeket? Ha ez megzavarja őket, akkor a brahmacarik elmehetnek az erdőbe. Én soha nem mutattam ilyesmit. Ha a brahmacarik nem tudnak megmaradni a templomban a nők jelenlétében, akkor elmehetnek az erdőbe, ne maradjanak New Yorkban. New Yorkban sok nő él. Hogy kerülhetnék el, hogy lássák őket? A legjobb, ha elmennek az erdőbe, és egyáltalán nem kell nőt látniuk, ha ilyen könnyen megzavarodnak tőlük. Csakhogy, ha senki nem látja őket, akkor hogy folytatódik a prédikálás?"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése