2015. augusztus 25., kedd

011 - Allen Ginsberg

Sríla Prabhupada Uvaca 11
Allen Ginsberg
1973. nyara
Bhaktivedanta Manor, Anglia


Allen Ginsberg, miután épp hogy visszatért Indiából, eljött meglátogatni Sríla Prabhupadát. Elhozta a harmóniumját is.

- Énekeled a Hare Krsnát? - kérdezte Sríla Prabhupada.
- Igen, továbbra is éneklem a Hare Krsnát, és más dolgokat is éneklek. Lejátszhaom a harmóniumon és elénekelhetem neked? - kérdezte Ginsberg.
- Igen, tedd azt - felelte Sríla Prabhupada.

Ginsberg játszott a harmóniumon, és azt énekelte hozzá: "Ooooommm." Minden alkalommal, amikor az "Om"-ot énekelte, egyre mélyebb lett a hangja. Sríla Prabhupada hátradőlt az asztala mögött és figyelte. Amikor Ginsberg befejezte, Sríla Prabhupada azt mondta, "Énekelj, amit csak szeretnél énekelni. Csak folytasd a Hare Krsna éneklését. Amíg a Hare Krsnát énekled, minden más is rendben lesz. Énekelj, amit csak akarsz, de ne hagyd abba a Hare Krsna éneklését."

Addigra sok bhakta jött a szobába. Sríla Prabhupada azt mondta nekik, "Kirtanozzunk!" Ginsberg elkezdett játszani a harmóniumon és ő vezette a Hare Krsna maha-mantra éneklését. Pár perccel később, Sríla Prabhupada Hamsaduttara nézett, és azt mondta neki: "Most te vezess!" Aztán Ginsberghez fordulva mondta: "Most ő vezet. Ő énekel."

Sríla Prabhupada tudta, hogy bátorítson mindenkit, beállítottságtól és múlttól függetlenül. Ő Isteni Kegyelme mindig inspirált minket hazafelé, vissza Istenhez.

Jai Sríla Prabhupada!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése